Nordic Hotel Forum

1246 – Eesti ajaloo suur aare

Tallinna südames, Müürivahe tänava tagasihoidliku fassaadi taga peitub üks Eesti ajaloo suuri aardeid – 1246. aastal dominiiklaste kloostrina rajatud hoonestu.

Kloostri idatiib on terviklikult säilinud tänapäevani ning ootab avastamist. Astudes läbi kangialuse, avaneb külalise ees pisut kõhedust tekitav keskaegne siseõu, mis juhatab edasi arhailistesse ruumidesse, kus kunagi elasid ja töötasid dominiiklastest mungad. Oma silmaga saab näha Eesti esimest raamatukoguruumi, kloostri priori tuba, munkade magalat ehk dormitooriumi, säilinud ristikäiku ja kapiitlisaali. Kloostri klausuuris saate tutvuda munkade igapäevaelu ja tööga, sukeldudes sügavale keskaegsesse olustikku. Lisaks pakub hoone võimalust imetleda haruldasi raidkive 16.-17. sajandist, mis jutustavad kõnekaid lugusid minevikust.

Tallinna vanalinnale omane, kuid Euroopas ainulaadne külastuskogemus võimaldab näha Eesti üht vanimat säilinud hoonet ja avastada peidetud ajalugu, mida tänavalt möödudes ei märkakski.

Tulge ja kogege üle 750 aasta vanust ajalugu, mis ootab otse Tallinna südames. Klooster asub hotellist lühikese,  8-minutilise jalutuskäigu kaugusel.

1246 muuseum-näitusesaali avamisaegadega saate tutvuda siin: https://1246.eu/et/

1240 dominiiklaste klooster

Fotol: 16.-17. sajandi raidkivid. Foto allikas: 1246. Foto autor: Jaan Künnap